Poropata

Ainekset, 3 - 4 hengelle

  • 300 g poronkäristyslihaa
  • 300 g perunoita
  • 200 g juureksia (esim. sipulia, porkkanaa, selleriä)
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • riistalientä tai lihalientä
  • hunajaa tai siirappia
  • salviaa, kirveliä, pippuria

Ohje

Ruskista käristysliha ja juurekset. Lisää joukkoon tomaattimurska ja riistalientä sekä hunaja tai siirappi. Hauduta noin puoli tuntia. Lisää perunat ja hauduta kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku, voit lisätä myös yrttejä mausteeksi.
Poropata maistuu mukavalta vaikka talvisen ulkoilupäivän päätteeksi ja seuraavana päivänä maku vain paranee kun sitä kuumentaa uudestaan.

Resepti: Anne Mikkola