Takaisin
Grillattuja riistavartaita ja kermainen lehtikaalislaw-salaatti

Grillattuja riistavartaita ja kermainen lehtikaalislaw-salaatti

Valmistusaika 60 min | Neljä annosta

  • 12 kpl Wildea riistavarrasta
  • 2 isoa keltasipulia, kuorittuna ja lohkottuna 12 osaan
  • 2 tl + 1 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • Lehtikaalislaw-salaatti:
  • 200 g lehtikaalia
  • 2 porkkanaa, kuorittuna
  • 2 tl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 1 iso hapan omena
  • 2,5 dl creme fraichea
  • 1–2 tl dijonsinappia
  • 1 tl hunajaa
  • sormisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria

1. Poista kaalista runko, suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon 1 tl sitruunamehua, 1 rkl oliiviöljyä, 1 tl sormisuolaa.

2. Höylää porkkanat ohuiksi siivuiksi ja leikkaa siivut ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaalin joukkoon.

3. Leikkaa omena suikaleiksi ja sekoita mukaan 1 tl sitruunamehua, ettei se tummu. Lisää kaalin ja porkkanoiden joukkoon.

4. Sekoita keskenään creme fraiche, dijonsinappi, hunaja ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kaalin, porkkanan ja omenan joukkoon.

5. Sivele riistavartaat ja sipulilohkot öljyllä. Grillaa vartaita ja sipuleita keskilämmöllä kunnes niissä on kauniit grillausraidat.

6. Tarjoile vastagrillatut vartaat sekä sipulit tuoreen lehtikaalisalaatin kera.