Takaisin
Riistarouhe-kantarellipiirakka

Riistarouhe-kantarellipiirakka

Piirakkataikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 125 g voita
  • 0,5 dl emmentalia raasteena
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kylmää vettä
  • 1/2 tl suolaa

Täyte:

  • 150 g Lapin Liha Riistarouhetta (kylmäsavustettu)
  • 2 dl tuoreita kantarelleja tai pakastettuja Wildean kantarelleja
  • n. 3 dl purjosipulia pilkottuna
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl kermaa
  • 2 dl emmentalia raasteena
  • mustapippuria

Piirakan päälle:

  • 1 dl emmentalia raasteena
  • vesikrassia, rucolaa tai muuta vihreää
  1. Ota sienet sulamaan, mikäli käytät pakastettuja.
  2. Käytä valmista piirakkapohjataikinaa (esim. ruis-kaura) tai tee taikina itse.Jos teet taikinan itse, valmista se ensin. Nypi jauhot ja lämmennyt voi, lisää suola, juusto ja kananmuna. Sekoita. Lisää kylmä vesi, sekoita ja anna vetäytyä jääkaapissa hetki samalla, kun valmistat täytteen.
  3. Huuhtele ja suikaloi purjo. Sekoita munat ja kerma keskenään.
  4. Laita leivinpaperi vuoan päälle, tai voitele se. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Pilko ja paista sienet sekä riistarouhe pikaisesti pannulla.
  6. Sekoita freesatut sienet ja riistarouhe, vihannekset ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja kaada seos vuokaan taikinan päälle. Kaada päälle myös kermaseos ja lisää päälle juustoraaste.
  7. Paista piirakka 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes piirakassa on hyvä väri ja täyte on hyytynyt. Lisää jäähtyneen piirakan päälle vesikrassia tai rucolaa.
Katso myös