Takaisin
Aasialainen poronkäristyspannu

Aasialainen poronkäristyspannu

Valmistusaika 30 min | 4 annosta

  • 500 g Lapin Liha poronkäristystä
  • 200 g pavunituja tuoreena tai säilykkeenä
  • 200 g herkkusieniä
  • 200g lehtikaalia
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 3 rkl japanilaista soijaa
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 tl ruokosokeria
  1. Kuori ja purista valkosipuli isoon kulhoon. Sekoita soija, sokeri, seesamiöljy ja seesaminsiemenet.
  2. Laita puoliksi sulanut poronkäristys pannulle ja paista matalalla lämmöllä. Sulata liha läpikotaisin ja erottele haarukalla. Laita kypsennetty liha marinadiin. Anna marinoitua vähintään 20 min.
  3. Kuori ja raasta porkkana tikkumaisiksi paloiksi.
  4. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
  5. Leikkaa lehtikaalista kanta pois ja revi lehdet. Kuumenna paistinpannu, lisää loput öljystä ja paista kaalia kovalla lämmöllä noin 2 min. Siirrä syrjään odottamaan.
  6. Tarjoile syvältä lautaselta/ kulhosta. Laita pyöreäjyväistä riisiä pohjalle ja liha sekä loput ainekset riisin päälle. Srirachakastike, chilikastite tai hieman lisää soijaa voi olla hyvä lisä annokseen.
Katso myös
Katso myös