Takaisin
Arkikäristyslasagne

Arkikäristyslasagne

Valmistusaika 60 min | 6 annosta

Jauhelihakastike

  • 1 pss (500 g) Arkikäristys saksanhirven- ja possunlihasta tai Arkikäristys poron- ja possunlihasta
  • 1 iso sipuli hienonnettuna
  • 1–2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • tilkka öljyä paistamiseen
  • 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 3 rkl punaista pestoa
  • 1 dl vettä
  • suolaa, pippuria ja timjamia

Juustokastike

  • 3 rkl voita
  • 1–3 rkl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
  • 6 dl maitoa (tai kauramaitoa)
  • 1 pss (à 150 g) juustoraastetta
  • suolaa, valkopippuria

Voiteluun

  • 1–2 rkl voita

Pinnalle

  • 1 dl juustoraastetta

Jauhelihakastike
Nosta liha sulamaan noin puoli tuntia ennen valmistusta. Paista käristys ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa. Mausta. Lisää tomaattimurska. Huuhtele molemmat tölkit 1/2 dl:la vettä, ja lisää käristyksen joukkoon. Tarkista maku ja lisää timjami joukkoon. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti.

Juustokastike
Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon maito, hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia usein sekoitellen. Lisää valmiiseen kastikkeeseen suola ja juustoraaste. Huomioi, että juustossa on myös suolaa.

Lasagnen valmistus
Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Jätä pinnalle kerros juustokastiketta. Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa noin 45–50 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Halutessasi voit valmistaa lasagnen myös Wildean Porojauhelihasta.

Katso myös
Katso myös