Takaisin
Grillattua poron sisäpaistia, litistetyt perunat ja yrttivoi

Grillattua poron sisäpaistia, litistetyt perunat ja yrttivoi

Valmistusaika 60 min | 4 annosta

Grillattu poron sisäpaisti:  

  • 600 g Lapin Liha poron sisäpaistia 
  • suolaa  
  • pippuria  

 

Litistetyt perunat 

  • 16 pientä kiinteää perunaa  
  • ½ ruukku tuoretta timjamia  
  • ½ ruukku tuoretta persiljaa  
  • oliiviöljyä 
  • suolaa  
  • pippuria  

 

Yrttivoi:  

  • 150 g voita (huoneenlämpöisenä 
  • ½ ruukku tuoretta timjamia  
  • ½ ruukku tuoretta persiljaa  
  • 1 valkosipulinkynsi  
  • 1 sitruuna  
  • ½ vihreä chili  
  • suolaa  
  • pippuria   

Lisäksi 

Tuoretta salaattia  

Tee näin:

Aloita tekemällä yrttivoi. Hienonna chili ja valkosipuli, sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan kuorella.  

Keitä perunoita kuorineen hyvin suolatussa vedessä, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Paina perunaa kasaan niin, että se näyttää litistetyltä. Öljyä perunat ja lisää suola ja pippuri. Grillaa perunoita suoralla lämmöllä, kunnes ne ovat saaneekauniin värin pintaan. Laita perunat kattilaan ja lisää niiden päälle yrttivoita niin, että se sulaa perunoiden päälle. Sekoita. Lisää päälle hienonnettu yrtit.  

Leikkaa liha 1 cm paksuisiksi viipaleiksi, mausta ne suolalla ja pippurilla. Grillaa suoralla lämmöllä noin minuutti per puoli. Nosta liha lämmöltä ja anna sen levätä 4-5 minuuttia.  

Tarjoile kaikki yhdessä runsaan tuoreen salaatin kanssa.  

  

Ohje on Ruotsin Masterchef Gabriel Jonssonin luoma 

Katso myös