
Hirven ulkofile, uunissa paahdettua ruusukaalia ja karamellisoitua mustajuurta
Valmistusaika 60 min | 4 annosta
- 600 g Polarica hirven ulkofileetä
- tuoretta timjamia, suolaa ja mustapippuria
- 500 g mustajuurta
- Yhden sitruunan mehu
- 250 g ruusukaalia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl riistafondia
- 1,5 dl mustaherukoita, sulatettuina
- Öljyä ja voita paistamiseen
Strösseli
- 3 rkl seesaminsiemeniä
- 3 rkl hasselpähkinöitä
- 1 tl jauhettua korianteria
- Yhden sitruunan kuori
- Kuumenna uuni 110°C.
- Puhdista liha ja mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Paahda seesaminsiemenet, hasselpähkinät ja korianteri strösseliä varten kuivalla paistinpannulla. Anna jäähtyä ja rouhi karkeaksi. Sekoita joukkoon raastettu sitruunan kuori.
- Kuori mustajuuret juoksevan kylmän veden alla. Leikkaa ne noin 5 cm pituisiksi paloiksi, halkaise ne ja laita kulhoon sitruunamehun kanssa, jotta ne eivät tummu.
- Poista ruusukaaleista kanta. Poista huonot lehdet ja halkaise kaalit. Laita ne kulhoon ja sekoita hieman öljyä joukkoon.
- Laita liha uuniin ja paista kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Anna vetäytyä 30 min.
- Nosta uunin lämpötila 225°C. Laita ruusukaalit pellille ja paista noin 20 min kunnes ne ovat rapeita.
- Paista mustajuuret voissa noin 10 min, kunnes ne ovat al dente ja ruskistuvat. Lisää kerma ja fondi, anna keittyä kasaan noin 10-15 min. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Paista liha kauttaaltaan runsaassa voissa kuumalla paistinpannulla. Viipaloi liha ja tarjoile se mustajuurten, ruusukaalin, strösselin ja mustaherukoiden kanssa.