Takaisin
Hirvenlihavartaat, perunasalaatti ja grillattu maissitsatsiki

Hirvenlihavartaat, perunasalaatti ja grillattu maissitsatsiki

Valmistusaika 60 min | 4 annosta

  • 500 g Polarica hirvijauhelihaa (tai porojauhelihaa) 
  • ½ ruukku tuoretta timjamia  
  • ½ ruukku tuoretta oreganoa  
  • 2 rkl savustettua paprikajauhetta  
  • 1 rkl sipulijauhetta  
  • 1 tl kuminaa  
  • 1 munankeltuainen  
  • suolaa  
  • pippuria  
  • 8 grillitikkua  

Grillattu maissitsatsiki:   

  • 2 dl turkkilaista jogurttia  
  • 2 maissintähkää  
  • ½ kurkku  
  • 1 valkosipulinkynsi  
  • 1 rkl suolaa  
  • pippuria  

Perunasalaatti:   

  • 16 kiinteää perunaa  
  • ½ punasipuli  
  • 1 ruukku persiljaa  
  • 1 ruukku oreganoa  
  • 65 g lehtipinaattia  
  • 65 g rucolaa  

Kastike:   

  • 1 munankeltuainen  
  • 1 rkl valkoviinietikkaa  
  • 2 tl ranskalaista sinappia  
  • 3 rkl oliiviöljyä  
  • 1 tl sitruunamehua  
  • suola  
  • pippuri  
  • ½ punasipuli  
  • 1 ruukku persiljaa  

Tee näin:

Grillattu maissitsatsiki:   

Aloita tsatsikin valmistuksesta. Huuhtele ja raasta kurkku karkealla raastimella, aseta syvälle lautaselle suolan kanssa ja laita se sivuun noin 30 minuutiksi, jotta kurkusta lähtee ylimääräiset nesteet. Purista neste pois ja sekoita kurkkuraaste jogurtin kanssa. Lisää puristettu valkosipuli, mausta pippurilla ja tarvittaessa lisää suolaa. Grillaa yksi maissintähkä, leikkaa siitä maissinjyvät irti ja lisää ne kastikkeeseen.  

Perunasalaatti 

Keitä hyvin pestyt perunat vedessä kuorineen kypsiksi, mutta edelleen napakoiksi. Halkaise perunat kahtia.  

Hienonna punasipuli, persilja ja oregano hienoksi.  

Sekoita munankeltuaiset, etikka, sitruunamehu ja ranskalainen sinappi kulhossa. Vispaa öljy kastikkeen joukkoon hiljalleen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.  

Sekoita kastike perunoiden joukkoon. Anna perunasalaatin maustua, kunnes vartaat ovat valmiit.    

Hirvenlihavartaat:  

Sekoita kaikki aineosat ja anna lihan levätä jääkaapissa 10 minuutin ajan.  

Muotoile liha grillitikun varren ympärille käsin 

Grillaa suoralla lämmöllä, kunnes vartaat ovat ruskistuneet kauniisti. Tarjoile. 

 

Ohje on Ruotsin Masterchef Gabriel Jonssonin luoma 

Katso myös