Takaisin
Kermainen poro-pappardelle

Kermainen poro-pappardelle

Valmistusaika 20 min | 4 annosta

  • 150g Lapin Liha kylmäsavustettua pororouhetta tai riistarouhetta
  • 1 rkl öljyä + 1 rkl voita
  • 1 pkt pappardellea (500g)
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl creme fraichea
  • 2 isoa valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 1-2 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 1 dl tuoretta timjamia
  • suolaa ja pippuria
  1. Kuullota valkosipulia voissa n. 2 min keskilämmöllä kunnes se pehmenee. Varo ettei valkosipuli pala! Lisää kerma ja creme fraiche ja anna kiehua.
  2. Keitä suolalla maustettu pastavesi tilavassa kattilassa. Lisää pasta.
  3. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla. Lisää pororouhe ja paista muutama minuutti, jotta rouheeseen tulee rapea pinta. Lisää voi ja pienennä lämpöä. Anna paistua muutama minuutti.
  4. Keitä pasta melkein kypsäksi. Kaada keitinvesi pois, jätä talteen noin ½ dl.
  5. Kun kerma ja creme fraiche ovat kiehuneet kasaan, lisää puolet timjamista, mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kaada pasta takaisin kattilaan, lisää 1rkl keitinvettä ja 1 rkl oliiviöljyä. Sekoita lämmin kermaseos mukaan niin, että se tarttuu kaikkialle pastaan.
  7. Jaa pasta syville lautasille ja ripottele päälle rapeaksi paistettua pororouhetta
  8. Viimeistele lopuilla timjaminlehdillä, mustapippurilla ja raidalla oliiviöljyä
Katso myös
Katso myös