
Kermainen poronkäristys
Valmistusaika 30 min | 2 annosta
Kermaista poronkäristystä, persiljavoissa kuullotettuja herneitä, puolukoita ja puikulaperuna-pyree
- 400g Lapin Lihan poronkäristystä
- 1 keltasipuli viipaloituna
- 25 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- 0,5 rkl vasikkafondia
- 0,5 rkl mustaherukkahyytelöä
- 5 murskattua katajanmarjaa
- 2 rkl heraa (valinnainen)
- Suolaa ja valkopippuria
Puikulaperuna-pyree
- 1 kg puikulaperunoita
- 1 dl maitoa
- 100 g voita
- Hyppysellinen jauhettua muskottipähkinää
- Suolaa ja valkopippuria
Persiljavoissa kuullotettuja herneitä
- 250 g herneitä
- 25 g voita
- 1 hienonnettu salottisipuli
- 0,25 dl hienonnettua persiljaa
- Suolaa ja mustapippuria
- Kuullota sipuli ja poronkäristys voissa niin, että liha hieman ruskistuu ja sipuli pehmenee. Lisää kerma, fondi, mustaherukkahyytelö ja hera, anna keittyä 10-15 min. Mausta suolalla ja valkopippurilla
- Kuori perunat ja keitä ne miedosti suolatussa vedessä. Valuta vesi pois ja muussaa perunat. Kuumenna maito ja voi ja sekoita perunoiden kanssa tasaiseksi pyreeksi. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
- Keitä herneitä miedosti suolatussa vedessä 2-3 minuuttia. Siivilöi herneet. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää voi sekä sipuli. Kuullota muutama minuutti, jotta sipuli pehmenee, lisää herneet ja persilja, sekoita keskenään.