
Liemessä Jennin chili con carne
Valmistusaika 20 min | 4 annosta
- 1 ps (500 g) Polarica riistakäristys
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
- 2 tlk kidneypapuja
- 1 tlk mustia papuja
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 2 tl savupaprikamaustetta
- suolaa
- pippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
- (1 mieto punainen chili)
Tarjoiluun: leipää tai riisiä, tuorejuustoa tai ranskankermaa
- Anna Arkikäristyksen sulaa huoneenlämmössä puoli tuntia ennen paistamista. Käristä saksanhirvi-possua tilkassa rypsiöljyä kuumalla pannulla ja nosta sivuun. Käristys saa hieman kärähtää!
- Kuullota pienittyjä valkosipulinkynsiä ja pienittyä sipulia rypsiöljyssä kattilassa. Lisää halutessasi pienitty chilipalko. Lisää tomaattimurska, pavut ja mausteet. Anna porista 10–15 minuuttia. Lisää joukkoon kypsennetty käristys . Tarjoile riisin tai leivän ja ranskankerman tai tuorejuuston kera.
Reseptin on laatinut Liemessä-ruokablogin Jenni.