
Maukas riistapata
Valmistusaika 60 min | 5–6 annosta
- 500 g Polarica hirvenlihakuutioita
- 2,5 dl kermaa
- 5 dl riistalientä
- 150 g kantarelleja
- 2 kpl sipulia, karkeasti paloiteltuna
- 2 kpl kuorittua porkkanaa, karkeasti paloiteltuna
- 2 rkl voita tai oliiviöljyä
- 2 rkl Dijon-sinappia
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl maizena jauhoja
- raastettua piparjuurta
- suolaa ja pippuria
- Ruskista liha, mausta suolalla ja pippurilla ja laita palat pataan. Ota talteen maukas lihaliemi padasta, lisää vettä paistinpannuun ja kaada se lihan päälle.
- Ruskista myös sipulit, keltavahverot ja porkkanat ja laita pataan. Lisää vettä tai lihalientä tarpeen mukaan, lihapalojen tulee melkein kokonaan peittyä. Hauduta hiljalleen kannen alla kunnes liha on mureaa, noin 1½ h.
- Lisää kerma ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta sinapilla ja jos haluat suurustaa, käytä maizena jauhoja veteen sekoitettuna. Lisää persilja juuri ennen tarjoilua ja koristele raastetulla piparjuurella.
- Tarjoile keitetyn perunan tai perunamuusin kanssa, myös suolakurkku sopii mainiosti.