
Paahdettua hapanleipää ja rapeaa kylmäsavustettua pororouhetta
Valmistusaika 30 min | 4 annosta
- 150 g Lapin Liha kylmäsavustettua pororouhetta
- 1 rkl öljyä + 1 rkl voita
- 200g tuorejuustoa
- 1 dl creme fraichea
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl tuoretta timjamia
- hyvää oliiviöljyä tarjoiluun
- suolaa ja pippuria
- 4 isoa viipaletta hapanleipää, paahdettuna
- 4 salaatinlehteä
- Lämmitä öljy kuumaksi pannulla. Lisää pororouhe ja paista muutama minuutti, jotta rouheeseen tulee rapea pinta. Lisää voi ja pienennä lämpöä. Anna jäähtyä hieman.
- Sekoita keskenään pororouhe, creme fraiche ja tuorejuusto, mutta säästä pororouhetta myös tarjoiluun.
- Lisää 2/3 ruohosipulista ja sekoita hyvin. Mausta hieman suolalla (muista, että pororouhe on jo valmiiksi suolaista) ja vastarouhitulla mustapippurilla. Anna seoksen tekeytyä kylmässä vähintään 15 min.
- Aseta salaatinlehdet vastapaahdettujen hapanleipäviipaleiden päälle. Laita salaatinlehtien päälle reilusti kylmäsavustettua pororouhetäytettä.
- Ripottele päälle loput pororouheet ja ruohosipulit, mustapippuria ja tuore timjami sekä muutama tippa hyvää oliiviöljyä.