Takaisin
Perinteinen poronkäristys

Perinteinen poronkäristys

Valmistusaika 45 min | 4 annosta

  • 400g Wildean poronkäristystä
  • 1 keltasipuli
  • 3 rkl voita
  • 2 dl vettä
  • suolaa ja mustapippuria

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita, jauhoista laatua
  • 1,5 dl maitoa
  • 2 rkl huoneenlämpöistä voita
  • suolaa, mustapippuria ja kuivattua timjamia

Hernelisuke

  • 250 g vihreitä herneitä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

1. Kuori sipulit ja viipaloi ohueksi.

2. Laita puoliksi sulanut poronkäristys pannulle matalalle lämmölle. Sulata liha läpikotaisin,
erottele se haarukalla ja anna nesteen haihtua. Nosta lämpötilaa ja lisää 3 rkl voita. Ruskista liha ja
sipulit kunnolla ja lisää vesi. Anna kiehua muutama minuutti.

3. Mausta suolalla ja pippurilla.

Perunamuusi

1. Kuori ja keitä perunat. Valuta vesi pois ja anna perunoiden höyrystyä.

2. Muussaa perunat. Lämmitä maito ja sekoita se sekä huoneenlämpöinen voi perunamuusin
sekaan.

3. Mausta suolalla.

Hernelisuke

1. Kiehauta vesi ja lisää pakasteherneet. Anna kiehahtaa, ota pois liedeltä ja kaada vesi pois.

2. Sekoita herneitä kunnes koostumus on halutunlainen. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri.

3. Tarjoile poronkäristys perunamuusin, hernelisukkeen ja puolukkahillon kera. Nauti!

Katso myös