Takaisin
Pihvit poron ulkofileestä

Pihvit poron ulkofileestä

Valmistusaika 60 min | 2–3 henkilölle

  • 1 poron ulkofilee n. 300 g
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 25 g voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oksa tuoretta timjamia

Ulkofileen valmistus:

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Leikkaa liha kolmeen osaan, suolaa ja pippuroi lihan pinta. Kuumenna pannu melko kuumaksi (asteikolla 1–9, käytä 7) ja kaada pannulle pari ruokalusikallista rypsiöljyä sekä kunnon pala voita. Anna voin kiehahtaa ja odota kunnes suhina lakkaa ja voi hiljenee. Laita lihat pannulle ja laske lämpöä hieman. Heitä pannulle valkosipulinkynsi ja timjamia. Paista lihoja pari minuuttia, nostele maukasta lientä pihvien päälle paiston aikana. Nosta lihat pois pannulta.