Takaisin
”Poroerotus”– porotapakset

”Poroerotus”– porotapakset

Riimiporoa, savumajoneesia ja pikkelöityä puolukkaa

  • 2 kpl Lapin Liha poron paahtopaistia
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 5 oksaa timjamia
  • 2 rkl puolukkaa

Pikkelöity puolukka

  • 100g puolukkaa
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl etikkaa

Savuöljy

  • 5 dl rypsiöljä
  • 1/2 sipuli
  • 1 palsternakka
  • 1 porkkana

Majoneesi (voit käyttää myös valmismajoneesia)

  • 3 dl savyöljyä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • suolaa, sitruunamehua

 

Poro-omenamousse ja ruisleipää

  • 150 g Lapin Liha kylmäsavustettua pororouhetta
  • 2 dl smetana
  • 1 Granny Smith omena
  • suolaa
  • ruisleipää tai rieskaa

 

Poro-puolukkarulla ja marinoitua punasipulia

  • 160 g Lapin Liha poron kylmäsavupaistia
  • 1 prk tuorejuustoa
  • 3 rkl puolukkaa
  • persiljaa
  • mustapippuria

Marinoitu punasipuli

  • 300 g punasipulia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa

Puhdista poronpaistit. Hiero paistin pintaan mausteet ja puolukka. Anna maustua yön yli jääkaapissa kelmun sisällä (vähintään 8 h). Puhdista paisti mausteista, kääri kelmuun ja laita paisti pakkaseen. Leikkaa paistista ohuita siivuja, kun paisti on hieman kohmeinen.

Pikkelöity puolukka

Kiehauta nestemäiset aineet ja sokeri. Kaada jäähtynyt liemi puolukoiden päälle ja anna maustua.

Savuöljy

Leikkaa juurekset kahteen osaan ja laita savustuspönttöön n. 5 minuutiksi. Lämmitä öljy 60 asteeseen ja lisää juurekset öljyyn. Anna maustua yön yli. Siivilöi.

Savumajoneesi

Sekoita ohuena nauhana savuöljy sinappiin ja kananmunaan koko ajan vatkaten. Lisää suola ja sitruunanmehu.

Poro-omenamousse

Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi. Kuori omena ja raasta ohuiksi suikaleiksi smetanan joukkoon. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita kylmään hetkeksi maustumaan. Pursota paahdetun leivän päälle.

Poro-puolukkarulla

Sekoita tuorejuusto, puolukka, pilkottu persilja ja pippuri. Levitä kelmun päälle kylmäsavuporosiivut limittäin n. A4 kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto-puolukkamassa tasaisesti kylmäsavuporon päälle.  Kääri tiukalle rullalle ja laita pakkaseen. Leikkaa pakastetusta porotangosta haluamasi kokoista palasta.

Marinoitua punasipuli

Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Lisää mausteet sipulin joukkoon ja anna maustua yön yli.

Katso myös