
Poron sisäpaistipihvit
Valmistusaika 60 min | 6–8 henkilölle
- 1 Lapin Liha poron sisäpaisti (n. 800 g)
- 4 rkl rypsiöljyä
- 45 g voita
- Puolikas tuore chili hienonnettuna
Maailman iisein punaviinikastike
- 1 dl punaviiniä
- Iso nokare voita
- 1 salottisipuli ohuina viipaleina
- Oksa tuoretta rosmariinia
Paistin valmistus:
Kun käsittelet paistia, huomaat siinä yhden osan, jonka saat irrotettua käsin. Revi se irti. Tässä on ensimmäinen pihvi. Leikkaa loput paistista pihveiksi. Saat oman makusi mukaan joko 8 ohutta tai 6 paksumpaa pihviä. Laita pannulle rypsiöljyä ja 45 g voita, anna voin kiehahtaa ja odota kunnes suhina lakkaa ja voi hiljenee. Nosta pannulle pilkkomasi chilit. Laita lihat pannulle ja laske lämpöä hieman, paista vain minuutin verran per puoli. Nosta lihat pannulta ja tee kastike.
Kastikkeen valmistus:
Lisää pannulle jääneeseen nesteeseen punaviiniä ja nokare voita, ohuet sipulit ja rosmariini. Keittele pieni tovi ja tarjoa pihvien seurana.