Takaisin
Poron tartar, ruskistettua sitruunavoita, muikunmätiä ja kantarellikreemiä

Poron tartar, ruskistettua sitruunavoita, muikunmätiä ja kantarellikreemiä

Valmistusaika 30 min | 4 annosta

  • 250 g Lapin Liha poron ulkofilee
  • 40 g muikunmätiä
  • 1 kpl salottisipuli
  • 1 purkki rahkaa
  • 2 dl hienonnettuja kantarelleja
  • ½ sitruuna
  • 50 g voita
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • katajanmarja
  • krassia

Puhdista ulkofilee mahdollisista jänteistä. Paista liha öljyssä kuumalla pannulla niin, että ainoastaan sen pinta ruskistuu. Siirrä liha leikkuulaudalle jäähtymään. Paista kantarellit kuivalla pannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää voinokare ja paista kunnes sienet ovat ruskistuneet. Anna sienten jäähtyä hieman ja sekoita ne sitten rahkaan, lisää suolaa ja pippuria. Leikkaa salottisipulista renkaita ja lisää nämä rahkaan. Ruskista voi kattilassa, kunnes se on saanut hienon kullanruskean värin. Lisää ½ sitruunan mehu. Leikkaa poron ulkofilee pienemmiksi paloiksi ja sekoita ne ruskistuneeseen sitruunavoihin. Mausta suolalla, pippurilla ja yhdellä morttelissa hienonnetulla katajanmarjalla.

Tarjoa rahkan kanssa ja koristele krassilla ja muikunmädillä.

Katso myös