Takaisin
Poron ulkofilee hasselbackan perunat, kantarellikastiketta ja pihlajanmarjoja

Poron ulkofilee hasselbackan perunat, kantarellikastiketta ja pihlajanmarjoja

4 annosta

  • 400 g Lapin Liha poron ulkofilee
  • 8 kpl kiinteää perunaa
  • 300 g kantarelleja
  • 5 dl kermaa
  • 4 dl riistafondia (laimennettu)
  • 1 kpl salottisipuli
  • voita
  • korppujauhoa
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta timjamia
  • 1 dl pihlajanmarjoja
  • 1 dl konjakkia tai rommia
  • 1 dl sokeria

Tee näin:

Aloita säilömällä pihlajanmarjat, mielellään 3-4 päivää aikaisemmin. Sekoita sokeri valitsemaasi alkoholiin ja kuumenna varovasti, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Lisää pihlajanmarjat ja anna seistä noin 4 päivää jääkaapissa.

Kuori perunat ja leikkaa niihin viiltoja siten, että viillot yltävät lähes pohjaan. Varo, ettet leikkaa pohjaan asti ja katkaise perunaa. Aseta perunat uunivuokaan ja vuole voita perunoiden päälle. Paista perunat 200 asteisessa uunissa kunnes ne ovat pehmeitä. Ripottele korppujauhoja perunoiden päälle ja aseta uunin grillivastus täydelle teholle muutamaksi minuutiksi, kunnes korppujauho on saanut herkullisen värin.

Kun perunat ovat uunissa, valmista kastike ja liha.

Pilko ja ruskista sienet kuumalla pannulla. Lisää sipuli ja paista kunnes se on pehmeä. Lisää kerma, fondi ja timjami. Anna kiehua kokoon haluamasi ajan ja mausta suolalla ja pippurilla.

Mausta liha suolalla ja pippurilla. Ruskista liha pannulla joka puolelta ja aseta se uunivuokaan. Kypsennä lihaa uunissa, kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Anna lihan vetäytyä 5 minuuttia ennen kuin leikkaat sen ja tarjoile perunoiden ja kastikkeen kera. Koristele annos pihlajanmarjoilla.

Katso myös