Takaisin
Poronkäristyskiusaus

Poronkäristyskiusaus

Valmistusaika 45 min | 6 annosta

  • 1 ps (400 g) Lapin Liha poronkäristystä
  • 1 ps (500 g) perunasipulisekoitusta
  • 1 ps (250 g) juuressuikaleita
  • 2 tlk (à 2,5 dl) ruokakermaa tai kauramaitoa
  • suolaa, pippuria ja timjamia
  • 150 g juustoraastetta pinnalle
  1. Anna poronkäristyksen sulaa noin puoli tuntia. Paista käristys kuumalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää pannulle hieman voita ja ruskista. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  2. Kaada peruna- ja juuressuikaleet sekä käristys vuokaan, sekoita kevyesti. Kaada kerma tai kauramaito vuokaan. Ripottele juustoraaste kiusauksen päälle.
  3. Paista 200 asteessa noin tunti, kunnes pinta on ruskistunut.
Katso myös
Katso myös