Takaisin
Porovoileipäkakku

Porovoileipäkakku

12 annosta

Porotäyte

  • 100 g Lapin Liha kylmäsavustettua pororouhetta
  • 1 pieni punasipuli
  • 3 rkl tuoretta persiljaa
  • 100 g piparjuurituorejuustoa
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 120 g smetanaa
  • 2 rkl majoneesia
  • mustapippuria

 

Kurkkutäyte

  • 1/3 kurkku
  • 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 75 g ranskankermaa
  • 0,25 tl suolaa
  • 15 isoa viipaletta täysjyväpaahtoleipää

 

Kostutus

  • 1 dl laimeaa kasvislientä

 

Kuorrutus

  • 200 g tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa

 

Koristelu

  • Lapin Lihan ohuen ohut kylmäsavustettu poronpaisti
  • 1 kurkku
  • 1 limetti
  • salaatinlehtiä
  • vesikrassia
  • sarviorvokkeja
  1. Valmista porotäyte. Hienonna punasipuli ja persilja. Notkista tuorejuustot smetanalla ja majoneesilla. Lisää pororouhe, punasipuli ja persilja. Mausta rouhitulla mustapippurilla.
  2. Valmista kurkkutäyte. Halkaise kurkku ja kaavi siemenet pois ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli. Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Lisää kurkku ja ruohosipuli. Mausta suolalla.
  3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Levitä kolme viipaletta vierekkäin leikkuulaudalle tuorekelmun päälle. Sivele viipaleet kasvisliemellä. Levitä puolet porotäytteestä leiville. Lado seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä puolet kurkkutäytteestä. Toista kunnes kakku on kokonaan täytetty, peitä viimeinen täytekerros leivillä.
  4. Kiedo kakku tiiviisti tuorekelmuun. Aseta lautanen tai leikkuulauta painoksi ja anna tekeytyä kaapissa yön yli. Tasoita reunat tarvittaessa ja levitä päälle tuorejuusto-ranskankerma-kuorrute.
  5. Kääri poronpaisti-leikkeet ruusukkeiksi. Leikkaa kurkusta pitkittäin pitkiä ja ohuita viipaleita ja kääri rullalle. Leikkaa limetti ohuiksi viipaleiksi. Koristele kakku salaatinlehdillä, vesikrassilla, pororuusukkeilla, kurkkurullilla, limettiviipaleilla sekä sarviorvokeilla .
Katso myös
Katso myös