Takaisin
Rennot riistaburgerit Hanna Gullichsenin tapaan

Rennot riistaburgerit Hanna Gullichsenin tapaan

Puolukkamajoneesi
Reseptistä tulee noin 2dl valmista majoneesia
1 kananmuna
8 rkl jäisiä Polarica puolukoita
½ tl Maldon-sormisuolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1,5 dl rypsiöljyä

Riistaburgerit
Tee 2 kpl burger-pihvejä esimerkiksi tämän ohjeen avulla
4 viipaletta Luostari-kermajuustoa
2 Reissumies-ruissämpylää
4 rkl ketsuppia
8 suolakurkkuviipaletta
2 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
suolaa (esim. Maldon)
mustapippuria

Ota riistapihvit huoneenlämpöön kolme tuntia ennen paistamista. Ota pihvit pois pakkauksesta ja asettele ne esim. lautaselle sulamaan. Tee sillä aikaa majoneesi.

Puolukkamajoneesi
Tee majoneesi sauvasekoittimella korkeaan astiaan. Riko astiaan kanamuna ja heitä mukaan myös suola ja mustapippuri sekä 4 rkl jäisiä puolukoita. Suristele sauvasekoittimen avulla tasaiseksi ja lisää sitten pikkuhiljaa öljyä sekoittaen samalla koko ajan. Lisää öljyä kunnes seos on kaunista majoneesia. Lisää valmiiseen majoneesiin 4 rkl kokonaisia jäisiä puolukoita juuri ennen kuin täytät burgerit. Sekoita lusikalla. Kokonaiset puolukat tuovat majoneesiin hyvää suutuntumaa ja happoa.

Riistapihvin paistaminen
Valmista burger-pihvit ohjeen mukaisesti. Muotoile pihvit paksuudeltaan suunnilleen sentin paksuiseksi. Mausta pihvit reilulla mustapippurilla ja sormisuolalla. Paista pihvejä reilulla keskilämmöllä ruokalusikallisessa voita ja ruokalusikallisessa rypsiöljyä, välillä käännellen. Mausta mustapippurilla ja suolalla myös pihvien toinen puoli. Nosta kermajuustoviipaleet pihvien päälle noin seitsemän minuutin kohdalla, jotta juusto sulaa kauniisti pihvin päälle. Pihvi on kypsä noin kahdeksan minuutin kuluttua.

Burgerin kokoaminen
Paahda ruissämpylät ja kokoa burger seuraavalla tavalla: sämpylän pohja, majoneesi, pihvi juustoineen, suolakurkut ja ketsuppi kannen alle. Nauti hyvässä seurassa.

Katso myös