
Riistaburgeri, juuresslaw, sitruunapikkelöityä punasipulia ja uunijuureksia
4 annosta
4 riistaburgerpihviä (tai tee pihvit poron- tai hirvenlihasta esimerkiksi tällä ohjeella)
600 g juureksia, esim. perunaa, porkkanaa, palsternakkaa
3 tuoretta rosmariinin oksaa
Suolaa ja mustapippuria
Öljyä paistamiseen
Leipää tarjoiluun
Sitruunapikkelöity punasipuli
2 punasipulia
1 rkl sitruunamehua
2 tl hunajaa
1 tl etikkaa
Juuresslaw
150 g porkkanoita
150 g lanttua
100 g juuriselleriä
Puolikas omena
1 dl majoneesia
3 rkl creme fraichea
2 tl Dijon sinappia
Suolaa, sokeria ja mustapippuria
Puolukkaketsuppi
1 dl ketsuppia
2 rkl sulatettuja puolukoita
- Kuumenna uuni 225°C.
- Kuori ja pilko juurekset. Laita ne pellille ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä noin 35 min kunnes juurekset ovat saaneet väriä ja ovat rapeita. Kääntele ainakin kerran paiston aikana.
- Viipaloi punasipuli ohueksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja etikka.
- Kuori ja suikaloi juurekset sekä omena slawta varten ja laita ne kulhoon. Sekoita majoneesi, creme fraiche ja sinappi keskenään, sekoita kastike juuresten joukkoon. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
- Sekoita puolukat ketsupin joukkoon.
- Valmista riistaburgerpihvit ohjeiden mukaisesti.
- Tarjoile burgerit, juureslohkojen, sitruunapikkelöidyn punasipulin, juuresslawn ja puolukkaketsupin kanssa.