
Riistainen juurisellerikeitto
4 annosta
- 2 dl Lapin Liha kylmäsavustettua riistarouhetta
- 800 g juuriselleriä, kuorittuna ja paloiteltuna
- 2 salottisipulia, kuorittuna ja hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja hienonnettuna
- 1 rkl + 2 rkl voita
- 1 +1 rkl öljyä
- 1,5 dl valkoviiniä
- 3 dl kasvis- tai kanalientä
- 3 dl kuohukermaa
- suolaa ja pippuria
- Kuullota kattilassa juuriselleriä, shalottisipuleita ja valkosipulia öljy-voiseoksessa muutama minuutti keskilämmöllä.
- Lisää viini ja keitä kasaan, kunnes noin puolet on jäljellä.
- Lisää 3 dl lientä ja keitä kunnes sellerit ovat kypsiä.
- Sekoita sauvasekoittimella ja lisää kerma.
- Lämmitä öljy kuumaksi pannulla. Lisää riistarouhe ja paista muutama minuutti, jotta rouheeseen tulee rapea pinta. Lisää voi ja pienennä lämpöä. Anna paistua muutama minuutti.
- Anna keiton kiehahtaa ja lisää tarvittaessa lientä, jotta koostumus on haluttu. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile syviltä lautasilta ja laita pinnalle hienonnettua ruohosipulia ja rapeaa riistarouhetta.
- Viimeistele ripottelemalla päälle hyvää oliiviöljyä ja rouhaise mustapippuria pippurimyllystä.