
Riistalihapullat
Valmistusaika 40 min | 4 annosta
- 500 g riistajauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 ranskalainen sipulikeitto pussi
- 1 tlk kermaviiliä
- 2–3 rkl korppujauhoja
- Mausteeksi mustapippuria, suolaa, kuminaa
- Sekoita keskenään korppujauhot, sipulikeittoainekset, muna ja kermaviili. Anna seoksen turvota hetki, niin että keittoainekset ja korppujauhot ovat pehmeitä. Lisää jauheliha ja mausteet, sekoita tasaiseksi massaksi.
- Pyörittele taikinasta saman kokoisia lihapullia. Kostuta sormet vedellä, jotta taikina ei jää kiinni sormiin. Laita lihapullat pellille, leivinpaperin päälle. Paista 250 asteessa n. 15min (riippuen lihapullien koosta.)
- Voit tehdä samasta massasta myös jauhelihapihvejä tai murekkeen. Huomaa, että paistoaika on silloin pidempi.
- Tarjoile raikkaan salaatin, perunoiden, uunivihannesten ja puolukoiden kera