Takaisin
Savuporosalaatti, marinoidut linssit & punajuuri-hummus

Savuporosalaatti, marinoidut linssit & punajuuri-hummus

4 annosta

  • 100-200g (1-2 pkt) Lapin Liha kylmäsavustettua poronpaistia siivuina
  • 100 g kermajuustoa, esim. Västerbotten
  • puolikas kurkku
  • 2 viipaletta leipää, mielellään hapanleipää
  • 80 g pienilehtistä salaattia
  • Voita paistamiseen
  • Yrttejä koristeluun

Marinoidut linssit

  • 1 dl vihreitä linssejä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim timjamia, lehtipersiljaa, basilikaa
  • Suolaa ja mustapippuria

Punajuurihummus

  • 2 keitettyä punajuurta
  • 2 dl keitettyjä kikherneitä
  • 3 rkl tahinia
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl juustokuminaa
  • Vettä tai oliiviöljyä
  • Suolaa ja cayennepippuria
  1. Keitä linssit al dente. Sekoita loput ainekset keskenään. Kaada linsseistä vesi pois kun ne ovat valmiita. Kaada sekoitus kattilaan kun linssit ovat lämpöisiä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna marinoitua noin 15 minuuttia.
  2. Sekoita hummuksen ainekset tehosekoittimessa. Ohenna vedellä tai öljyllä kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja cayennepippurilla.
  3. Leikkaa leipä kuutioiksi ja paista ne rapeiksi voissa. Kuutioi juusto. Kuori kurkku, halkaise se, poista sisus ja leikkaa puolikuun mallisiksi paloiksi.
  4. Asettele salaatti, linssit, kurkku ja juusto lautaselle. Ripottele päälle krutongit, punajuurihummus ja poronpaisti. Koristele yrteillä.

Vinkki

Voit käyttää leikkeleen sijaan myös Lapin Liha kylmäsavustettua pororouhetta. Voit esimerkiksi pyöräyttää rouheen pannulla yhdessä leipäkuutioiden kanssa, jolloin rakenne mureutuu mukavasti.

Katso myös
Katso myös