Takaisin
Vähän villimmät leivät by Hanna G

Vähän villimmät leivät by Hanna G

Valmistusaika 10 min | 6–8 henkilölle

Ranskankerma-piparjuurilevite:

  • 1 prk ranskankermaa
  • 3 rkl piparjuuritahnaa tuubista
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

1. Sekoita kaikki ainekset, säilytä jääkaapissa. Lapin Liha kylmäsavustettua poronpaisti-leikkelettä ja pikkukurkut piparjuurilevitteen päälle.

 

Pikkelöity punasipuli pikaiseen tapaan:

  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 punasipuli leikattuna ohuiksi renkaiksi

1. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja etikka, lämmitä seos ja sekoittele kunnes sokeri liukenee. Lisää sipuli ja nosta koko hoito pienee purkkiin, säilytä jäähdyttyään jääkaapissa.

2. Punasipuli tykkää Kotasavu meetvurstin, savujuuston, keitettyjen perunoiden ja kapristen seurasta. Lado ruisvuokaleivän päälle ja nauti.

Smörre on hankala eväsleipä, eihän tuommoisia kukkurallisia leipäsiä hullukaan kanna piknikille. Ei niin, mutta kokoa leivät vasta kun olet levittänyt viltin ruohikolle (tai liinan keittiönpöytään, kuten minä) ja nostele tärkein eli Polarican leikkeleet, piparjuurilevite ja pikkelöity punasipuli ja muut päälliset siivutettujen leipien kanssa tarjolle – kukin voi koota oman makunsa mukaiset leivät. Alla vinkkejä, mutta kuten sanottua, kukin makunsa mukaan!

Vinkki: Tuore piparjuuri on ihanan reipas seura piknikille, ota mukaan hienoin raastinrauta ja raasta valmiin leivän päälle piparjuurta. Maistuu taivaalliselta ja yllättää varmasti herkkusuut!

Katso myös
Katso myös