
Villi perunasalaatti
Valmistusaika 45 min | 10 annosta
- 400–500 g Lapin Liha poronkäristystä tai Polarica riistakäristystä
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 2 rkl ruokaöljyä paistamiseen
- 2 keltasipulia
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- suolaa ja pippuria
- ruohosipulia
- 10 viipaloitua retiisiä
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 nippu kevätsipulia
- kermaviiliä
- Pese perunat ja kypsennä ne uunissa kokonaisina noin 30 minuuttia.
- Halkaise lämpimät perunat ja asettele tarjoiluvadille.
- Halkaise sipulit juuren ja latvan suuntaisesti ja kiehauta nopeasti suolavedessä.
- Ruskista käristys öljyssä, lisää viinietikka, sokeri ja oliiviöljy.
Asettele käristys, tomaatit, retiisit, sipulit ja hienonnettu ruohosipuli perunoiden päälle. Viimeistele kermaviilillä, tuoreilla yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.